Blog
 

Μια συνηθισμένη δραστηριότητα, όπως η online κράτηση ενός δωματίου σε κάποιο ξενοδοχείο, μπορεί να ελλοχεύει τεράστιους κινδύνους για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων σας. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Symantec μετά την αξιολόγηση 1.500 ξενοδοχειακών ιστοσελίδων σε 54 διαφορετικές χώρες της υφηλίου.

Η Marriott International ανακοίνωσε ότι χάκερς απέκτησαν παράνομα πρόσβαση στη βάση δεδομένων των ξενοδοχείων Starwood Hotels από το 2014, εκθέτοντας πιθανόν τα στοιχεία περίπου 500 εκατ. πελατών.

Ο «Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων» GDPR (General Data Protection Regulation) - Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016, αφορά στην διαμόρφωση ενός ενιαίου νομοθετικού πλαισίου για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντικαθιστά...

Σε κίνδυνο φαίνεται να θέτουν τα προσωπικά τους δεδομένα επιβάτες διεθνών πτήσεων καθώς συνδέονται σε μη ασφαλή δίκτυα wi-fi λόγω της ανάγκης τους να συνδεθούν στο Διαδίκτυο αμέσως μόλις φτάσουν σε ξένη χώρα.

Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπόθεση υποκλοπής και παράνομης επεξεργασίας δεδομένων και στοιχείων πιστωτικών καρτών, μεγάλου αριθμού Ελλήνων και αλλοδαπών πολιτών, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιήθηκαν για την πραγματοποίηση πλήθους απατηλών διαδικτυακών συναλλαγών.

Η κλοπή πληροφοριών με σκοπό στη συνέχεια την απόσπαση χρημάτων, αποτελεί τη νέα τάση κυβερνοεπίθεσης που πλέον επηρεάζει και τον ξενοδοχειακό τομέα. Τα Panda Labs, το anti-malware εργαστήριο της Panda Security, έχει κυκλοφορήσει μια μελέτη που ονομάζεται The Hotel Hijackers.